Nurdin Shubash כתב:סלאמו עלייכום,
ברצוני לפנות אליכם בנוגע לנושא חשוב מאוד שהועלה באחת הישיבות של "אדיגה-ביסמן" והוא התפשטות תופעת הקעקועים בקרב בני הנוער, ובמיוחד בימים אלו מתפשטת לה תופעת הפירסינג (עגילים).
להמשך הקריאה:
http://www.adigabisman.net/index.php?op ... 9&Itemid=2מה דעתכם על נושא זה? האם יש לכך פתרונות? האם יש דברים יותר גרועים מכך?
א-סאלאם עלייכום,
כל התופעות הללו, הם תופעות צפויות ביחס לאופן שהדברים מתנהלים כיום בכפר.
אם בעבר היה ניסיון לשמור על הכפר כבועה מוגנת, הרי שהיום אין ספק שהבועה הזאת הפכה להיות פרוצה (בעיקר לכיוון פנימה) וכל הריקבון המוסרי של החברות האחרות סביבנו, חודר בעוצמה גם לכפר.
דברים גרועים מכך, ודאי שיש. ואם אנשים משלים את עצמם שעצם העובדה שאנחנו לא רואים את הדברים האלה יום יום ברחוב הראשי, אין מה לדאוג מכך. אני אומר, היום הזה לא רחוק כל כך.
סופיאן איבן עויינא אמר פעם:
"
לאדם המבצע חטאים מתוך תשוקה עדיין יש תקווה, אבל אני מפחד על האדם אשר מבצע חטאים מתוך גאווה. אדם עליו השלום נפל בתשוקתו החוטאת ונסלח לו, אבל השטן חטא עקב גאוותו והוא קולל"
אני מקווה ומאמין שרוב רובם של הצעירים שלנו עושים את מה שהם עושים מכיוון שאין להם את ההדרכה הנכונה, ולא בגלל שהם חוצפנים חסרי רסן מטבעם. הילדים שלנו טובים! אבל אם אנחנו רוצים שהם ימשיכו להיות טובים עלינו לטפל בדברים שמדאיגים אותם ועלינו להראות להם את הדרך הנכונה.