תופעות חדשות

כאן תוכלו לפתוח ולהגיב לדיונים בכל הנושאים המעניינים אתכם: דת, אקטואליה, פוליטיקה, נושאים הקשורים לכפרנו, נושאים הקשורים לעמנו ועוד. אנא קיראו את חוקי הפורום!

תופעות חדשות

הודעהעל ידי Nurdin Shubash » 10 מרץ 2010, 14:58

סלאמו עלייכום,
ברצוני לפנות אליכם בנוגע לנושא חשוב מאוד שהועלה באחת הישיבות של "אדיגה-ביסמן" והוא התפשטות תופעת הקעקועים בקרב בני הנוער, ובמיוחד בימים אלו מתפשטת לה תופעת הפירסינג (עגילים).

להמשך הקריאה:

http://www.adigabisman.net/index.php?op ... 9&Itemid=2

מה דעתכם על נושא זה? האם יש לכך פתרונות? האם יש דברים יותר גרועים מכך?
اللهم فقهني في الدين وعلمني التأويل
e-mail: adigaislam@hotmail.com
0505717906
סמל אישי של המשתמש
Nurdin Shubash
מנהל האתר
מנהל האתר

Re: תופעות חדשות

הודעהעל ידי Imam Shamil » 10 מרץ 2010, 18:57

סלאם עליקום

אם השאלה היא עד כמה התופעה הזו רעה יחסית לרעות אחרות אז אני מעריך כי ה"רע עוד לפנינו"

אין עוררין על כך שמדובר בתופעה פסולה מבחינת האיסלאם.

אבל חשוב גם לשים לב לנקודה מסויימת.

עד לא לפני הרבה זמן אף אחד לא היה מדמיין לעצמו שתופעה כזו תיראה בכפר קמא.
המשפט: " מה אתה הומו?" היה ועדיין שגור בפינו.

היה כאן טאבו בנושא הפירסינג והעגילים בקרב גברים בכפר קמא.

פתאום קם לו דור שמצפצף ובז לכל המוסכמות, דור שהוציא מקרבו בבת אחת חבורה שמניפה את השלט:
אני אעשה לך דוקא, ואתה תשתוק

לא משנה מאיזה כיוון נתקוף את התופעה ,המסקנה תהיה אותה מסקנה:
צריך לפתוח מלחמת חורמה נגד תופעת הפירסינג בפרט ונגד תופעת ה"אני אעשה מה שבא לי" בכלל.

אדם שמצפצף על החברה שהוא חיי בה לא ראויי לחמלה מהחברה.
אבל אנחנו צריכים להיות חכמים וכן גם להתיחס לרקע ולמצע בו גדלה התופעה.
לדעתי זו תופעה שכדאי לטפל בה בכל המישורים.
גם לפנות אל אותם צעירים באופן ספציפי ולא להרפות
גם לפנות לחברה ולדאוג שהתופעה לא תתפוס גל
וגם להביא לכך שהחברה תשלב זרועות בשעת הצורך ושאין דבר כזה " כל עוד זה לא אני אז לא אכפת לי"
salam alekum
סמל אישי של המשתמש
Imam Shamil
חבר צוות אדיגה ביסמן
חבר צוות אדיגה ביסמן

הודעהעל ידי nuh » 10 מרץ 2010, 23:06

Nurdin Shubash כתב:סלאמו עלייכום,
ברצוני לפנות אליכם בנוגע לנושא חשוב מאוד שהועלה באחת הישיבות של "אדיגה-ביסמן" והוא התפשטות תופעת הקעקועים בקרב בני הנוער, ובמיוחד בימים אלו מתפשטת לה תופעת הפירסינג (עגילים).

להמשך הקריאה:

http://www.adigabisman.net/index.php?op ... 9&Itemid=2

מה דעתכם על נושא זה? האם יש לכך פתרונות? האם יש דברים יותר גרועים מכך?

א-סאלאם עלייכום,

כל התופעות הללו, הם תופעות צפויות ביחס לאופן שהדברים מתנהלים כיום בכפר.

אם בעבר היה ניסיון לשמור על הכפר כבועה מוגנת, הרי שהיום אין ספק שהבועה הזאת הפכה להיות פרוצה (בעיקר לכיוון פנימה) וכל הריקבון המוסרי של החברות האחרות סביבנו, חודר בעוצמה גם לכפר.

דברים גרועים מכך, ודאי שיש. ואם אנשים משלים את עצמם שעצם העובדה שאנחנו לא רואים את הדברים האלה יום יום ברחוב הראשי, אין מה לדאוג מכך. אני אומר, היום הזה לא רחוק כל כך.

סופיאן איבן עויינא אמר פעם:
"לאדם המבצע חטאים מתוך תשוקה עדיין יש תקווה, אבל אני מפחד על האדם אשר מבצע חטאים מתוך גאווה. אדם עליו השלום נפל בתשוקתו החוטאת ונסלח לו, אבל השטן חטא עקב גאוותו והוא קולל"

אני מקווה ומאמין שרוב רובם של הצעירים שלנו עושים את מה שהם עושים מכיוון שאין להם את ההדרכה הנכונה, ולא בגלל שהם חוצפנים חסרי רסן מטבעם. הילדים שלנו טובים! אבל אם אנחנו רוצים שהם ימשיכו להיות טובים עלינו לטפל בדברים שמדאיגים אותם ועלינו להראות להם את הדרך הנכונה.
وَالَّذِينَ جَاءُوا مِن بَعْدِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِإِخْوَانِنَا الَّذِينَ سَبَقُونَا بِالْإِيمَانِ وَلَا تَجْعَلْ فِي قُلُوبِنَا غِلًّا لِّلَّذِينَ آمَنُوا رَبَّنَا إِنَّكَ رَءُوفٌ رَّحِيمٌ ﴿١٠﴾
סמל אישי של המשתמש
nuh
משתמש רציני
משתמש רציני

הודעהעל ידי sawserkho » 11 מרץ 2010, 16:43

לדווח להורים שלהם.
סמל אישי של המשתמש
sawserkho
משתמש רציני
משתמש רציני

הודעהעל ידי נהנהנה » 11 מרץ 2010, 20:03

זאת אינה תופעה חדשה ..
כאחת עם פירסינג
אני רק יכולה להגיד ..שכדאי להתקרב יותר לבני המשפחה ולמנוע דברים כאלה ..
יש כאלה שמחליטים שלא צריך לדבר על פירסינגים או קעקועים כי אין מצב שהילדים הקטנים והטובים שלהם יעשו ..
צריך ישר לדבר על זה
לא רק שזה חראם .זה גם מסוכן מאוד ..זיהומים וכ'ו ..
נהנהנה
משתמש רציני
משתמש רציני

הודעהעל ידי Imam Shamil » 11 מרץ 2010, 20:24

מעניין למה השרשור פה מקרטע

זה בגלל שהמכתב הופץ לכל חור או שפשוט לא מעניין את האנשים?

אני מאוד מקווה שבוחשים את הנושא הזה במקומות אחרים גם ( לא מתקרב לפייסבוק :-o )
salam alekum
סמל אישי של המשתמש
Imam Shamil
חבר צוות אדיגה ביסמן
חבר צוות אדיגה ביסמן

הודעהעל ידי shadam » 11 מרץ 2010, 22:47

אני בטוח שכל האנשים בפורם הזה מתנגדים לתופעה, הבעיה היא שלא כל הכפר נכנס לפורם הזה אלא רק מי שנושאי הפורם מעניינים אותו, חס וחלילה אני לא אומר שמי שלא פה לא מתעניין בדת, אני רק אומר שמי שלא מעניין אותו לא יהיה פה מלתחילה. כל העניין הזה של דעווה די מסובך, לדבר עם אנשים שכבר עושים נמאז' ואוהבים את הדת זה די פשוט יחסית לדבר עם אנשים שלא מזיז להם כל כך.
remember who you are and where you're going
סמל אישי של המשתמש
shadam
מנהל הפורום
מנהל הפורום

הודעהעל ידי Alass » 13 מרץ 2010, 01:54

מה המקור אשר הוביל אותנו לבעיית הקעקוע?
אני בטוח ב-100% שהחינוך בכפר מעאפן, גם בבית הספר וגם בבית.
תמיד ידעתי ששתיית האלכהול בכפר יגדל, אך אף פעם לא חשבתי על הקעקוע והפריסנג.
אני כרגע בעד סאוסרק'וא, לדווח להורים. אני בטוח שהוריהם לא יודעים על מצב הילד.
שנית, לשים גם חוטבות ולהגיד שיש כאן בכפר נערים אשר עשו כבר קעקוע, אז האנשים יתחילה עם הר'יבה. וכשהר'יבה יתחיל, נערים אשר רצו לעשות קעקוע או פריסנג יעצרו ולא יעשו.. כי זה יהיה חיינאפ :p .
וזאת דעתי :)
סמל אישי של המשתמש
Alass
משתמש רציני
משתמש רציני

הודעהעל ידי Rodin Thawkha » 13 מרץ 2010, 05:21

לפי דעתי אני לא חושב שלאחד שעשה קעקוע או פירסינג יהיה אכפת מהר'יבה או ממה שההורים שלו יאמרו.,חינוך זאת לא הבעיה העיקרית, כי החינוך הזה אמור להיות כללי ולא ספציפי.

אם בחינוך עסקינן לי למשל לא אמרו אף פעם לא לעשות פירסינג או קעקוע אפילו לא פעם אחת בבית ואולי פעם בבית הספר ואפילו לא עד כמה זה ח'ראם שלא כמו השתייה שהגענו למצב שהיה מפחיד להגיד בירה בקול רם מול אנשים, עם כל זה הנה אני בלי קעקוע או פירסינג ולא שתיתי טיפה אלח'מדוליללה. ואם היה מותר לעשות קעקוע הייתי עושה מלא. אבל אני מתעב פירסינג בכל ליבי.

אם הייתי שובר מוסכמות של הדת המשפחה והחברה ולא הייתי מקבל התנגדות למעשים שלי אף אחד לא היה מצליח לעצור אותי מלעשות פירסינג או קעקוע.. מה שבטוח לא קבוצת דאעווה צעירה או מבוגרת (כשהדבר האחרון שאכפת לי ממנו זה מח'ראם וכבר מזמן מכרתי את הה'אבזה שלי).

תמיד אפשר להגיד כן כן ולהבליג.
לחשוב.. זה לא אירוע מוחי.
סמל אישי של המשתמש
Rodin Thawkha
חבר צוות אדיגה ביסמן
חבר צוות אדיגה ביסמן

הודעהעל ידי Синэф » 13 מרץ 2010, 11:22

סלאם עליכום,

אני נחשפתי לקעקועים ופירסינג כשהגעתי לתיכון, התופעה נראיתה לי חריגה וכבר ידעתי שהיא אסורה, עם הזמן התרגלתי אליה והתחילה להראות בסדר ואפילו יפה ומתאים, קעקוע לא הייתי עושה לעולם, מגיל מאוד צעיר אני שומעת שעם קעקוע אי אפשר להיכנס לג'נת, הפירסינג זה כבר נושא אחר...
הילדים שלנו כיום נחשפים לתופעות האלה מגיל מאוד צעיר, לנו היה ערוץ אחד וסרטים מצויירים בערוץ הירדני, להם יש אין ספור ערוצים המציגים תופעות שלא תואמות את האיסלאם, תופעות אלה מיוצגים על ידי גיבורים שהם אוהבים ומעריצים בגילאים שונים, הם רוצים להדמות להם.
אנו כהורים צריכים להדריך את הילדים שלנו מגיל מאוד צעיר, לבחור במה הם צופים ואם הם נחשפים לתופעה שלא תואמת את האיסלאם להדגיש ולהסביר. אנו שמים את הילדים מול הטלוויזיה עם קלטת לילדים וכבר שם רואים את התופעה. עלינו לשים לב במה צופים המתבגרים שלנו, הגבולות כבר לא ברורים.
Синэф
מתחיל
מתחיל

הבא

חזור אל הפורום הראשי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים